De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Verandering als constante

De afgelopen maanden heeft de wereld zich noodgedwongen moeten herontdekken. Veranderingen in de wereld die vrijwel geen persoon of organisatie bespaard zijn gebleven. Iedereen past zich op zijn eigen ingenieuze manier aan op zijn of haar omstandigheden. Dit leert ons nogmaals wat we al lange tijd wisten. Er is slechts één constante, en dat is verandering.

 

Thema’s zoals flexibiliteit en verandering zijn niet enkel van de laatste tijd. Ook niet in het organisatielandschap. Je moet alert blijven, inspelen op wat de omgeving van je vraagt en vooral níet lui worden! Vraag dat maar aan de grote merken van weleer die ondertussen niet langer bestaan.

Flexibele HR structuur

Je moet je continu blijven aanpassen. Verandering is de enige constante. Wendbare organisaties voelen dagelijks die noodzaak en richten hier ook de organisatie op in. Beloningen worden persoonlijker gemaakt en toegespitst op steeds veranderende taken en werkzaamheden die gebaseerd zijn op ieders unieke persoonlijke capaciteiten, ambities, ontwikkeling en omstandigheden. Functies worden vervangen voor veel flexibelere rollen. En de HR cyclus en arbeidsvoorwaarden worden hierop afgesteld.

Download onze Whitepaper

Wil je meer weten? Download dan hier onze Whitepaper Persoonlijk Beloond die dieper ingaat op deze thema’s.

Gratis workshop nu inplannen!

Of plan nu tijdelijk een gratis webworkhop in waarin de specialisten van Heemstra samen met 4-6 mensen van uw organisatie 2 uur aan de slag met uw uitdaging op het gebied van rollen. De webworkshop is kosteloos.

Bel met Sandra Vergunst op 020-676 01 23 of stuur een e-mail naar bosselaar@heemstra.nl

Terug naar overzicht