De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Van 500 functies naar 20 rollen

Flexibele organisaties hebben een flexibele organisatiestructuur nodig. En de titel geeft het al aan. Zoek je schaalbaarheid? Dan zijn rollen bij uitstek geschikt voor uw organisatie!

Veel organisaties worstelen met het dilemma schaalbaarheid vs. persoonlijke aandacht. Wat je veel ziet is dat functies op maat geschreven worden. ‘Deze werknemer doet nét iets meer en iets anders als in de functiebeschrijving staat’. En voor je het weet heb je 500 verschillende functies, voor 500 verschillende medewerkers. Iedere werknemer herkent zich in zijn of haar persoonlijke functiebeschrijving. Maar dan ontstaat het volgende probleem: een woekerende organisatiestructuur. Een duivels dilemma voor organisaties!

Schaalbaarheid vs. Persoonlijke aandacht

Het voelt alsof je als een organisatie een keuze moet maken. Niet wetende dat er een oplossing is waar schaalbaarheid en persoonlijke aandacht samenkomen: rollen. De 500 functies kunnen terug herleid worden naar een twintigtal generieke rollen. Dit betekent het einde van ellenlange en arbeidsintensieve functiegebouwen. Door de nieuwe rollen te combineren kan je alle 500 oude functies opnieuw opbouwen, en daar stopt het niet bij!

Benieuwd naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Meld je dan nu aan voor onze gratis webworkshop!

Gratis webworkshop?

In de webworkshop gaan de specialisten van Heemstra samen met 4-6 mensen van uw organisatie 2 uur aan de slag met uw uitdaging op het gebied van rollen. In verschillende werkvormen en samenstellingen via videoverbinding. De webworkshop is kosteloos.

Nu inplannen!

Bel met Sandra Vergunst op 020-676 01 23 of stuur een e-mail naar bosselaar@heemstra.nl.

Terug naar overzicht