De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Rollen: het voertuig voor ontwikkeling

Steeds meer organisaties maken de omslag van functies naar rollen. Natuurlijk zal dit leiden tot veel meer flexibiliteit. Het meest voor de hand liggende voordeel. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat de ontwikkeling van de medewerker ook een boost krijgt!

 

Flexibele organisaties hebben flexibele medewerkers nodig. Medewerkers die kijken voorbij de grenzen van hun functiebeschrijving. Waarbij dit uiteraard een uitdaging vormt voor je werkpopulatie, is het natuurlijk ook een uitdaging voor je organisatiestructuur. Want dan rijst de vraag: zijn nauwgezet beschreven functies het juiste vehikel om flexibiliteit en wendbaarheid te bevorderen?

Van functies naar rollen

In de dynamische wereld van nu zijn rollen een stuk stabieler, omdat zij een herkenbare bijdrage aan het bedrijfsproces beschrijven. Denk bijvoorbeeld aan de rol van uitvoerder, adviseur, projectleider, coördinator, leider, innovator of accountmanager. De medewerker heeft niet langer slechts één functie, maar in plaats daarvan een samenhangende set flexibele rollen. Afhankelijk van de eisen vanuit de omgeving, maar ook vanuit de ambities en wensen kunnen nieuwe rollen aangenomen worden.

Rollen: het voertuig voor ontwikkeling

Functies stimuleren de medewerker om de grenzen van de functie te bewaken. De invulling binnen die kaders vormgeven en niet daarbuiten treden. Pas bij een promotie naar die hogere schaal wordt daarbuiten gekeken. Maar hoe gaat deze medewerker zichzelf klaarstomen voor deze promotie als hij niet dat stapje extra zet? De sleutel zit hem in de omslag van functies naar rollen.

Gratis webworkshop?

In de webworkshop gaan de specialisten van Heemstra samen met 4-6 mensen van uw organisatie 2 uur aan de slag met uw uitdaging op het gebied van rollen. In verschillende werkvormen en samenstellingen via videoverbinding. De webworkshop is kosteloos.

Nu inplannen!

Bel met Sandra Vergunst op 020-676 01 23 of stuur een e-mail naar bosselaar@heemstra.nl

Terug naar overzicht