De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Rollen en de employee journey

Organisaties die omschakelen van functies naar rollen, kunnen een veel krachtiger en persoonlijker Employee Journey aan hun medewerkers aanbieden. De ontwikkeling van een individueel rollenportfolio wordt de leidraad. Dat levert voor elke medewerker een uniek eigen verhaal op.

Rollen in de HR cyclus

In het gesprek met de leidinggevende (in het kader van de HR-Cyclus) gaat de aandacht allereerst uit naar het onder de knie krijgen van de huidige rollen. Vervolgens komt de next step aan de orde: met welke rol of rollen wil de medewerker zijn of haar rollenportfolio als eerste uitbreiden? Daarbij gaat het ook over eventueel benodigde opleidingsinspanningen en wellicht specifieke benefits op het gebied van beloning en arbeidsvoorwaarden. Tenslotte is de langere termijn doelstelling onderwerp van gesprek: naar welk rollenportfolio wil de medewerker over enkele jaren toegroeien? Blijft hij of zij expert, of gaat de ambitie meer in de richting van klantrollen of sturende rollen? Of wellicht een combinatie? Misschien kan de medewerker aan de hand van het huidige rollenportfolio een overstap naar een geheel andere afdeling maken?

Jouw eigen route

Aan de hand van de rollenbibliotheek kan de persoonlijke route uitgestippeld, begeleid en gemonitord worden. En het mooie van rollen is dat ze niet alleen de wendbare organisatie van nut zijn, maar vooral ook de medewerker het sterke gevoel geven een groeiende persoonlijke rol van betekenis te spelen in de organisatie (en daarbuiten), met sterke rollen die hij of zij zich eigen heeft gemaakt, gefaciliteerd door de organisatie waar hij of zij werkt.

Wil je hierover doorpraten?

Laat dan hier een bericht achter en dan neemt een van onze experts snel mogelijk contact met u op!

Terug naar overzicht