De slider is niet ingesteld bij de opties. Stel deze nu in

Met één oog op de concurrentie

In een krappe arbeidsmarkt wil je de toppresteerders binnenhouden en de beste mensen binnenhalen. Cruciaal zijn concurrerende arbeidsvoorwaarden en een helder carrièrepad door de organisatie. Dat vraagt om inzicht in de interne en externe arbeidsmarkt en hoe jouw organisatie zich daarin positioneert.

 

Benchmark

Met een beloningsbenchmark vergelijk je het beloningspakket van uw organisatie met de externe arbeidsmarkt. Zo maak je inzichtelijk of de beloningen van uw organisatie nog concurrerend zijn. Ontzettend belangrijk om in kaart te brengen of uw organisatie het risico loopt om goede werknemers te verliezen aan concurrenten met realistischere arbeidsvoorwaarden.  

Daarbij kijk je naar zowel het beloningsbeleid (de bandbreedtes van beloning volgens de cao’s en bedrijfsregelingen) als naar de feitelijke beloning van medewerkers (waar de beloningen daadwerkelijk liggen). Daar zitten namelijk nogal eens verschillen tussen!  

1. Beloningsbeleid

Allereerst zoom je in op de ‘theoretische’ beloningen. Wat zijn de bandbreedtes die opgenomen zijn in jouw cao? Hoe verhoudt dit zich ten overstaan van concurrenten? En hoe zijn de functies ingeregeld in vergelijking met de concurrenten? 

Voorbeeld: de échte ervaren senior consultants die het einde van de beloningsschaal hebben bereikt vertrekken vaak weer bij jouw organisatie. Na een benchmark blijkt dat concurrenten nog één hogere variant van de functie hanteren. Bij de concurrent kunnen jouw consultants dus nog doorgroeien. 

2. Feitelijke beloning

Ten tweede kijk je naar de daadwerkelijke beloningspakketten die medewerkers krijgen in vergelijking met de concurrenten. Zitten hier verschillen in? En waar komen die vandaan? 

Voorbeeld: organisatie A wordt ermee geconfronteerd dat alle goede ervaren senior consultants op een gegeven moment overstappen naar de concurrenten. Na de benchmark blijkt dat een senior consultant bij de concurrent al gauw 200 euro meer verdient! 

Om goede medewerkers aan te trekken en te behouden moet je dus concurrerend zijn op het gebied van beloningen. Maar.. dan moet je natuurlijk wel weten hoe je in de markt staat. Benchmarken dus. 

Meer weten over benchmarking? Lees dan hier verder! 

[ssba]
Terug naar overzicht